WwW.EleCtRocx.FoRumM.Biz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

WwW.EleCtRocx.FoRumM.Biz

WwW.EleCtRocx.FoRumM.Biz
 
AnasayfaKapıAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Yumuşacık Poğaça

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
selensoydan
Üye
Üye
selensoydan


Mesaj Sayısı : 11
Yaş : 34
Nerden : Ankara
Cinsiyet : Yumuşacık Poğaça  210lr2
Takım : Yumuşacık Poğaça  7e88769fc29bba698776939fec849a75
Ruh Hali : Yumuşacık Poğaça  Mutlu10
Uyarı Puanı :
Yumuşacık Poğaça  Left_bar_bleue0 / 1000 / 100Yumuşacık Poğaça  Right_bar_bleue

<<ileti>> : <fieldset id="profil"><center>Kişisel İleti<span class="gen"></center></fieldset>
Reputation : 0
Kayıt tarihi : 04/11/19

Yumuşacık Poğaça  Empty
MesajKonu: Yumuşacık Poğaça    Yumuşacık Poğaça  Icon_minitimePtsi Kas. 04, 2019 2:27 pm

Malzemeler

1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta beyazı(sarıları üzeri için ayrılacak)
25 gr yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un ( 6 su bardağı kadar )
İçi için:

Kaşar peyniri rendesi
Üzeri için:

Yumurta sarısı
Susam, çörek otu
Hazırlanışı

Sıcacık fırın poğaçasını hepimiz çok severiz. Yumuşacık pamuk gibidir. Bu da o lezzeti aratmayacak hatta birebir aynısı diyebilirim 😋 puf puf kabaran, yumuş yumuş bir poğaça tarifi. Tarife birebir uyduğunuz da sonucundan sizinde çok memnun kalacağınızdan adım gibi eminim. Haydi o zaman lezzetli yumuşacık poğaçanın yapımına geçelim. Hepinizin şimdiden ellerine sağlık 😉

Öncelikle işe sütümüzü ocağa koyup ılıtmakla başlayalım. Süt ılıdığında içerisine mayayı ve şekeri koyup karıştırarak erimesini sağlayalım ve ağzını kapatıp 5-10 dk bekletelim.
Bu arada bizde yoğurma kabımıza diğer malzemeleri yani yağ, yoğurt, yumurta beyazı, tuz koyup karıştıralım.
Bekleyen mayalı sütümüzü de ilave edelim. Yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Hamur çok sert olmayacak. Yumuşak bir hamur olsun elimize yapışması geçtiğinde tamamdır.
Üzerini streç filmle kapatıp kenarlarını da sofra bezi ile sarıp 40-45 dk mayalanmasını bekleyelim. Eğer vaktimiz yok acele olması gerekiyor diyorsanızda fırını 50 derecede ısıtın sonra kapatın. Hamuru fırına koyun daha çabuk mayalanacaktır;)
Mayalanan hamuru tekrar yoğurmadan yani söndürmeden mandalina büyüklüğünde parçalar alıp açalım, içine rendelediğimiz kaşar peynirini koyup şekil verelim tepsimize dizelim.
Püf noktası: mayalanan hamuru ne kadar az oynarsak o kadar çok yumuşacık olacaktır ve sönmediği için puf puf kabarıp mayalanmaya devam edecektir.
30 dk kadar da o şekilde beklesin tepsi de mayalansın.
Son olarak üzerine yumurta sarısını sürelim .
Çörek otu susam serpelim.
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında kızarana kadar pişmeye bırakalım.
Fırından çıktıktan sonra da temiz bir mutfak beziyle sıcakken üzerini örtelim;) Muhteşem yumuş yumuş bir poğaça herkese afiyet olsun❤️
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://www.esrademiryuzer.com/
 
Yumuşacık Poğaça
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
WwW.EleCtRocx.FoRumM.Biz :: •·.·´¯`·.·• Forum Haber Alanı •·.·´¯`·.·• :: Genel Kültür :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: